pátek 21. března 2014

Křídové barvy - Chalk Paint od Annie Sloan

Mám! Doma!
Od mého muže k narozeninám :o).
U nás je neseženete. Nejblíž v Polsku nebo Holandsku.
V překladu  - křídové barvy. Jak jsem pochopila tak nejsou z křídy ani to nejsou barvy prvotně určené jako podklad pro kresbu křídou. Není to ani tabulová barva. Ale klidně na ni křídou pište, jde to prý vlhkým hadříkem umýt.
Název spíš hovoří o tom, jaký pocit máte když si na natřený nábytek sáhnete.

Prý hodně univerzální. Údajně drží téměř na všem. Věc kterou chcete natírat nemusíte předem brousit. Dají se míchat mezi sebou....no nekup to :o)). Ovšem jsou dost drahé :o(.

Ale nejvíc se těším na práci s voskem, to je to co mne nejvíc zajímá.
Myslím, že efekty, které se dají s těmito barvami dělat může člověk dosáhnout i s Balakrylem. Jde o to se nebát. Balakryl vám také namíchají do vysněného odstínu.
S vosky je to u nás horší a nebo jen špatně hledám :o)).

Mám jen pár vzorků. Zkusím a uvidím. Pak teprve objednám větší.

No a co já bych tak natřela? Co bych jenom natřela?
A kde vzít čas ??
Až potkám zlatou rybku budu si přát aby mi stačilo 6 hodin spánku...
 
 
 
 






 









4 komentáře:

M.A.R.K.I řekl(a)...

Mili, už se moc těším na výsledek .... nedávno jsem je okukovala na jednom polském blogu .... a uvažovala proč jsou křídové ..... děkuju za objasnění .... Marki

Anonymní řekl(a)...

Přeji krásný den, s barvami Annie Sloan mám několikaleté zkušenosti, začala jsem je dovážet do ČR, mrkněte na www.patinahouse.eu, funguje už i eshop:-)
Olina

Milka řekl(a)...

Dobrý den, díky za zprávu! Lze koupit i přímo, pokud bychom měli cestu kolem? Zkusila jsem je a vyhodnotila jako vhodné pouze na určitý typ výsledného designu...velmi pravděpodobně zůstanu u oblíbeného Balakrylu :o Moc držím palce ať se daří, kdyby jste dělala nějaký workshop s barvami, budu ráda když mi dáte vědět!

Unknown řekl(a)...

Přeji krásný den, začala jsem dělat experimenty s renovací a použila jsem na to barvy Annie Sloan - Old White, které jsem pořídila v e-shopu http://www.oookarlin.cz. Chtěla jsem upozornit na dalšího prodejce těchto skvělých barev.