čtvrtek 24. dubna 2014

No. 20. - skříň s pastelovými trojúhelníky

Tahle skříň je moje "pucovaná" prvotina. Mám ji už dlouho.
Byla dřív než tento blog a dřív než moje odvaha publikovat to co tvořím.
Vyhandlovaná v jednom bazaru za osm stovek.
Nemám ani původní foto. Pro Vaši představu jsem přiložila jednu fotku vnitřní strany dvířek, takovou barvu měla skříň i zvenku. Klasický rustikální styl, nic starého a starožitného, byla určena na televizi - horní část, spodní střední část na přehrávače, spodní boční na uložení CD/DVD. V "zádech" byly otvory na kabeláž.

Tenkrát jsem velmi bojovala s pochybami zda použít barvu a natřít "to dřevo". Touha použít barvu byla ale nakonec větší než společensky (v mé hlavě) zakotvené dogma, že natírat dřevo barvou je neuctivé.

Vidíte a tak to vlastně všechno začalo a já se stala častým návštěvníkem prodejen s barvami....

Ještě jedna příhoda se k této skříni váže. V místním OBI mi vyšel vstříc pán, který tam míchá barvy. Normálně by mi Balakryl nenamíchal, ale protože je trochu dobrodruh a viděl i mé odhodlání, vzali jsem plechovku bílého Balakrylu a namíchali s pigmenty nějakého jiného výrobce. Oba jsme tušili, že by to mělo zafungovat... Zafungovalo. A navíc jsme spiklenecky vymysleli, že u pokladny se budu tvářit, že v plechovce je bílá.. (On ten pigment taky něco stojí...cca 15Kč :o))).

Na výběr této zelené jsem byla tenkrát pyšná a doteď se mi líbí. Jen na fotkách je taková šedivá. Na  výrobu "patiny" jsem byla opatrná. Jen nesměle přebroušeno na hranách a lehce voskováno.

A tak tu dlouho věrně stála aniž by blogový svět o jejím prvorozenectví věděl. Snáší trpělivě mé vrtochy s přemisťováním a střídáním jejího obsahu. Jednou je tam ložní, jednou boty, jednou moje oblečení. Pokaždé když doma řeším nedostatek úložných prostor.

A za to dostala nový kabátek :o). Něco, co se mi už dlouho líbí. Trojúhelníky a pastelové tóny.
Já jsem prostě geometrická ...?!
A fakt jí to sluší...

PS: Použila jsem tyto křídové barvy, odstíny jsem namíchala přidáním bílé. Nutno ještě podotknout, že zde nebyl plně využit potenciál křídových barev. Ten začínám chápat a čekám na tu správnou příležitost, kde by se dal využít.








 
 
 








4 komentáře:

M.A.R.K.I řekl(a)...

Mili, ta je nááááádherná !!!! Marki

Unknown řekl(a)...

Takého milého pána v obchode by som rada stretla :)) Krásne pastelové farby, pripomínajú mi country farby, čo sú bežne dostupné v hobby obchodoch. Ja by som brala aj čisto zelenú :)

Milka řekl(a)...

Děkuju milé ženy za recenze :o))a za návštěvu!
O country barvách jsem ještě neslyšela, díky za tip, porozhlédnu se... M

daada řekl(a)...

Moc pěkné. Geometrie dokonalá tečka !