čtvrtek 22. března 2012

Co se chystá

Mám tu další tři kousky. První stolek s jedním šuplíkem už je nachystaný k natření, mám i knopky. Snad před létem stihnu ty další dva, páč v létě asi na "pucování" nebude čas.




No.5. - židle

Židle Thonet. Šitý "chevron" vzor. Jsem tímto vzorem naprosto fascinovaná. Pátrala jsem důkladně, ale k sehnání u nás asi není. Ušila jsem tedy z pruhované látky z IKEI, je dost pevná aby se dala použít jako potahovka. Původní, ale repasovaný pérový sedák.
Tak tímto druhem nábytku bych se asi živit nemohla :o), vše bylo docela časově náročné - od zbroušení starého laku, přes opravu sedáku, šití "cikcaků" až po šití a připevnění dvojitého "pipingu" (angl. výraz - český neznám) - rámečku na opěradle. Jsem to chtěla zkusit.
Tentokrát si neodpustím foto "pacientky" pořízené před "kosmetickou operací". Časem přidám i do ostatních příspěvků, je to zábava vidět tu proměnu.
Prodáno - odstěhovala se do Karlína.






No.4. - kulatý stůl

Asi 10 let starý montovaný stůl z měkkého dřeva. Další způsob patinování. Horní deska mořena a lakovaná. Dole vodou ředitelná barva. Prodáno - odjel do K.Varů.